Notaris maakt uw bouwprojecten officieel

Bent u eigenaar van een gebouw en wilt u dit pand splitsen in aparte delen voor verhuur of verkoop? Dan hebt u een notariële akte nodig, de ‘splitsingsakte’. Ook moet u een splitsingstekening maken, waarop u intekent waar de grenzen van de appartementen en gemeenschappelijke ruimten liggen. Deze tekening en de akte schrijft Notariskantoor Bolding voor u in in het Kadaster.

Standaard regels gebruiken

In de splitsingsakte staat meestal een verwijzing naar het Modelreglement dat de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) heeft opgesteld. Hierin staan de belangrijkste regels die gelden voor de gebruikers van uw gebouw. Notariskantoor Bolding biedt met de KNB ook een reglementvariant voor serviceflats.

Welke extra regels wilt u gebruiken?

In de uiteindelijke splitsingsakte komen in overleg met Notariskantoor Bolding specificaties en afwijkingen van het Modelreglement te staan, omdat geen enkel gebouw hetzelfde is: het ene pand heeft een recreatieruimte, het andere één centraal verwarmingssysteem enz. Overal moet u apart afspraken over maken.

Meer weten over Bouwprojecten?

Download de Brochure voordat u een appartement koopt Of maak gratis een vrijblijvende afspraak. Lees ook de vijf redenen om te kiezen voor Notariskantoor Bolding.
Prik uw datum | Of neem direct contact op